Van Nistelrooij duidelijk voor PSV-clash: 'Hij kan veel beter dan in Monaco'

Van Nistelrooij duidelijk voor PSV-clash: 'Hij kan veel beter dan in Monaco'

09-08-2022 20:25
17

Als PSV dinsdagavond beter 'doorvoetbalt', dan denkt Ruud van Nistelrooij dat AS Monaco wel eens kan gaan verliezen in Eindhoven. De coach heeft er ook vertrouwen in dat Guus Til beter voor de dag zal komen dan in de heenwedstrijd.

Een week geleden speelde PSV met 1-1 gelijk bij Monaco. Nu staat de return in het Philips Stadion op de planning. "Het is duidelijk hoe het vorige week gelopen is", vertelt Van Nistelrooij voorafgaand aan de wedstrijd bij ESPN. "Ik denk dat we daar een goede pot hebben gespeeld, in een uitwedstrijd. Nu is het een hele andere wedstrijd: het gaat om één duel, niet om twee."

"We spelen nu thuis en kennen de tegenstander wat beter. We hadden het daar lastig in het laatste kwartier, maar ik denk dat hun voordeel van toen, nu weg is." Daarmee lijkt Van Nistelrooij te doelen op de vermoeidheid die in de slotfase toesloeg bij PSV. "Ik verwacht geen problemen op dat vlak. Aan de bal hadden we wat fases waarin we door moesten voetballen naar de eindfase. Als dat vandaag beter is, samen met het verdedigen van spelhervattingen, dan kan het gebeuren."

Vervolgens wordt Van Nistelrooij ermee geconfronteerd dat vooral Til moeite had met 'doorvoetballen' in het Stade Louis II. "Het vertrouwen in hem, dat hij daarin een rol kan spelen, is aanwezig", is de oud-spits duidelijk. "Dat gaat vandaag beter zijn. Niet alleen goals maken is zijn kwaliteit. Hij is een bepaald type, maar in het positiespel kan hij een hoger niveau halen. Een veel hoger niveau dan in Monaco, dat is duidelijk."