Van Nistelrooij spreekt van 'geweldig feit': 'We zijn er uiterst gelukkig mee'

Van Nistelrooij spreekt van 'geweldig feit': 'We zijn er uiterst gelukkig mee'

08-08-2022 14:59
25

Ruud van Nistelrooij is dolbij met de contractverlenging van Ibrahim Sangaré bij PSV. De keuzeheer benadrukt hoe belangrijk de Ivoriaanse middenvelder voor zijn ploeg is.

In aanloop naar de return tegen AS Monaco hield Van Nistelrooij maandag een gebruikelijk perspraatje. PSV kan tegen de Monegasken niet beschikken over de langdurig geblesseerde Olivier Boscagli, Noni Madueke, Yorbe Vertessen en Mauro Júnior. Carlos Vinícius traint weer mee, maar is vermoedelijk nog niet inzetbaar. Sangaré kreeg tegen FC Emmen rust en staat naar verwachting dinsdagavond in de basis. Van Nistelrooij noemt de contractverlenging tot medio 2027 een mooi signaal. "Voor de club, voor mij en voor iedereen die hard heeft gewerkt hem voor langere tijd aan de club te binden", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

"We zijn er uiterst gelukkig mee. Met zijn kwaliteiten en potentieel is het een geweldig feit om hem langer te behouden." Van Nistelrooij stelt dat Sangaré zich met name aan de bal uitstekend ontwikkeld heeft bij PSV. "Zelfs in de periode dat ik hem onder me heb, laat hij een goede ontwikkeling zien. In de eerste wedstrijd tegen Monaco zag je aantal momenten waarop hij zich vrijspeelde tussen twee of drie man, vooruit speelde en veel aan de bal kwam in de opbouw", is hij lovend. "Dat willen we ook graag zien. Als hij die ontwikkeling doorzet, kan hij een geweldige toekomst tegemoet gaan."

PSV en AS Monaco trappen dinsdag om 20.30 uur af. De heenwedstrijd in Stade Louis II eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

No Poll