Sangaré: 'Ik kan niets garanderen, maar een nieuw contract zegt wel iets'

8 augustus om 14:23
Laatste update: 8 augustus om 14:29

Ibrahim Sangaré heeft maandagmiddag gereageerd op zijn contractverlenging bij PSV. De Ivoriaan hoopt dat hij een ploeggenoot inspireert om hetzelfde te doen: Cody Gakpo.

PSV en Sangaré verrasten afgelopen weekend, door bekend te maken dat de middenvelder tot medio 2027 aan de club verbonden blijft. De hoofdrolspeler kon op de persconferentie in aanloop naar de return tegen AS Monaco niet verzekeren dat hij na september nog in Eindhoven speelt. "Ik kan niets garanderen, maar een nieuw contract zegt wel iets natuurlijk", vertelt hij, geciteerd door Voetbal International.

Sangaré legt uit waarom hij bijtekende, terwijl PSV nog niet zeker is van Champions League-voetbal. "Het gaat er voor mij om dat ik rust in mijn hoofd heb. Dat ik me kan concentreren. Dat ik tijdens de belangrijke wedstrijd niet met andere dingen bezig hoef te zijn." De controleur beaamt dat zijn besluit mogelijk gevolgen heeft voor die van Gakpo. "Voor mij zou het geweldig zijn als hij blijft. Cody is iemand waar ik veel waardering voor heb. Hij is een belangrijke speler, het zou dus geweldig zijn als hij blijft."