'We zeiden: we moeten kapotgaan op het veld, doorgaan tot we niet meer kunnen'

'We zeiden: we moeten kapotgaan op het veld, doorgaan tot we niet meer kunnen'

10-08-2022 08:32
61

Jordan Teze zat er aardig doorheen, maar kon er toch nog een goede voorzet uitpersen waaruit Luuk de Jong het winnende doelpunt maakte. Een rollercoaster, erkent de verdediger na afloop.

AS Monaco had conditioneel nog wat in het vat zitten, terwijl het voor PSV overleven was. "Het was heel moeilijk, vooral in de tweede helft. Ik wist dat we maar één moment nodig hadden", vertelt Teze bij ESPN. "Natuurlijk was het in fases moeilijk en had Walter Benítez goede reddingen, maar ons goede karakter overtreft alles. We zeiden voor de verlenging tegen elkaar: we moeten kapotgaan op het veld en doorgaan tot we niet meer kunnen. Dat hebben we ook gedaan. Ik was zelf ook heel moe, maar karakter hield mij overeind."

In de verlenging kopte De Jong de 3-2 binnen uit een voorzet van Teze. "Als je Luuk zo'n bal geeft, weet je dat het een goal is. Ik wist dat dit een moment kon zijn om te scoren. Toen had ik opeens kracht, haha."

"Dit was een hele rare wedstrijd. Het is een kwestie van kwaliteit en wilskracht. Je staat niet zomaar met iedereen in de zestien terwijl iedereen kapot is. Dat is ook wilskracht. Nu richten we het vizier op Go Ahead Eagles."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s