Officieel: Dessers laat Genk achter zich en kiest voor Italiaans avontuur

Officieel: Dessers laat Genk achter zich en kiest voor Italiaans avontuur

10-08-2022 12:26 Laatste update: 12:48
64

Cyriel Dessers komt komend seizoen uit voor Cremonese. De Belgische spits, vorig seizoen nog in dienst van Feyenoord, laat KRC Genk achter zich en gaat zijn droom achterna om ooit in de Serie A te spelen. De Italianen betalen naar verluidt 6,5 miljoen euro.

De overstap van Dessers naar de Italiaanse club hing al geruime tijd in de lucht. Woensdagmiddag werd het officieel. De promovendus, die komende zondag het seizoen opent tegen Fiorentina, heeft de spits inmiddels gepresenteerd. 

Dessers maakte in de zomer van 2020 de overstap van Heracles Almelo naar Genk. In zijn eerste seizoen wist hij niet door te breken, mede doordat topscorer Paul Onuachu de voorkeur kreeg boven hem. Na een geweldig jaar in De Kuip begon hij dit seizoen met drie goals sterk aan zijn terugkeer in België. 

Genk laat weten dat Dessers, die recent nog even in verband werd gebracht met een terugkeer naar Feyenoord, toch de voorkeur had voor een nieuw avontuur. 'Cyriel heeft besloten om voor zijn droom te gaan en richting één van de Europese topcompetities te vertrekken', klinkt het.