Feyenoord is kampioen geworden, maar voor mijn gevoel ikzelf niet helemaal

"Feyenoord is kampioen geworden, maar voor mijn gevoel ikzelf niet helemaal"

10-08-2022 16:23 Laatste update: 18:32
39

Sven van Beek steekt al langere tijd in goede vorm. De verdediger én aanvoerder van sc Heerenveen staat zaterdag tegenover zijn oude werkgever Feyenoord, waaraan hij met gemengde gevoelens terugdenkt.

In gesprek met RTV Rijnmond blikt de 28-jarige Van Beek terug op zijn jaren in Rotterdam, die gekenmerkt werden door een aantal behoorlijke blessures. Een van die blessures zorgde er ook voor dat hij op krukken moest toekijken hoe Feyenoord op 14 mei 2017 tegen Heracles Almelo de landstitel pakte. "Feyenoord is kampioen geworden, maar voor mijn gevoel ikzelf niet helemaal. Het was een mooie ervaring, maar ik had hem wel anders willen zien."

Inmiddels is Van Beek één van de belangrijke spelers in Friesland. Trainer Kees van Wonderen benoemde hem onlangs dan ook tot aanvoerder. "Ik ben aanvoerder en heb vorig jaar ruim dertig wedstrijden gespeeld en daarbij ook een hoog niveau aangetikt. Ook dit seizoen ben ik weer goed begonnen tegen Sparta en dat wil ik zaterdag in De Kuip doorzetten."

Feyenoord en Heerenveen trappen zaterdagavond om 21.00 uur af. Bij de Rotterdammers kan Santiago Gimenez zijn debuut maken. Hij ontving woensdag alle benodigde papieren en is dus speelgerechtigd.