'Gakpo zakte door het ijs': 'Manchester United lijkt mij een slecht idee'

'Gakpo zakte door het ijs': 'Manchester United lijkt mij een slecht idee'

10-08-2022 21:40 Laatste update: 21:56
133

Manchester United wil doorpakken voor Cody Gakpo, maar de PSV'er kon zijn visitekaartje dinsdag niet afgeven in het duel met AS Monaco. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast is de conclusie duidelijk: beide partijen moeten afzien van een transfer.

"Ik heb heel kort opgeschreven 'niet doen'. Van beide kanten lijkt het mij een slecht idee", stelt Thomas van Rooijen. Daar is Ruben Winkels het volledig mee eens. "Op basis van gisteren (dinsdag, red.) zou het een heel vreemde transfer zijn. Hij heeft daar niets te zoeken op dit moment. Er zaten veel internationale scouts op de tribune. Dit zijn de wedstrijden waarin het moet gebeuren."

De hooggespannen verwachtingen kon Gakpo dus bepaald niet waarmaken tegen AS Monaco. "Hij was er met zijn hoofd niet bij en was heel erg met zichzelf bezig. Hij worstelde echt. Dan kun je twee keer scoren tegen FC Emmen, maar dat zijn niet de wedstrijden waar grote clubs zich op baseren als ze een speler halen voor zoveel geld", aldus Winkels. PSV zou minstens veertig miljoen euro verlangen.

Ook Dennie van Laar denkt niet dat Gakpo klaar is voor een topclub uit de Premier League. "Hij liet het niet zien. In een grote en belangrijke wedstrijd kon hij zijn ploeg niet bij de hand nemen. Het eerste waar ik aan dacht was Memphis Depay, die van PSV naar United ging. Die was toch echt wel een stuk verder en beter dan Gakpo nu. Hij zakte een beetje door het ijs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s