'Conflict met Ziyech kost Halilhodzic enkele maanden voor WK toch de kop'

'Conflict met Ziyech kost Halilhodzic enkele maanden voor WK toch de kop'

10-08-2022 22:15 Laatste update: 22:37
57

Vahid Halilhodzic moet nu toch echt zijn biezen pakken als bondscoach van Marokko. De Bosniër wordt enkele maanden voor de start van het WK ontslagen, meldt L'Équipe. Onder meer het conflict met Hakim Ziyech kost hem de kop.

Halilhodzic staat sinds 2019 aan het roer bij de Leeuwen van de Atlas, waar hij gebrouilleerd raakte met Ziyech. De positie van de keuzeheer was mede daardoor al vaker onderwerp van gesprek, maar tot dusver behield de Marokkaanse bond het vertrouwen in hem. De president beloofde eerder dit jaar zelfs dat Ziyech terug zou keren in de nationale ploeg, maar daar heeft de veertigvoudig international geen trek in zolang Halilhodzic aan het roer staat.

De spelmaker van Chelsea lijkt nu aan het langste eind te trekken. Volgens L'Équipe wordt er mede door het conflict met Ziyech gepraat over een exit van de bondscoach. Overigens kon ook Noussair Mazraoui lange tijd niet door één deur met Halilhodzic. De rechtsback van toen Ajax en nu Bayern München keerde onlangs echter terug in de selectie.

Marokko neemt het in de groepsfase van het WK in Qatar op tegen België, Kroatië en Canada.