Ziyech-belofte en sneer naar bondscoach: 'Hij kon geen familiale sfeer creëren'

Ziyech-belofte en sneer naar bondscoach: 'Hij kon geen familiale sfeer creëren'

4 juli - 19:22
70

Hakim Ziyech speelde al ruim een jaar geen enkel duel meer voor Marokko, maar bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa weet het zeker: de creatieve linkspoot gaat ondanks zijn conflict met de bondscoach mee naar het WK. Lekjaa deelt daarnaast ook een sneer uit aan bondscoach Vahid Halilhodzic.

Door een akkefietje met Halilhodzic weigert Ziyech tot de dag van vandaag om uit te komen voor Marokko. Een half jaar geleden haalde Lekjaa ook nog flink uit richting Ziyech, maar inmiddels doet hij er alles aan om de linkspoot weer bij de selectie te krijgen. Bij de Marokkaanse radiozender MFM Radio deed Lekjaa zelfs een belofte over Ziyech. "Hakim gaat mee naar het WK", zei de voorzitter.

"Net als veel supporters ben ik het niet altijd eens geweest met de tactische keuzes van de bondscoach", ging Lekjaa verder. "De bondscoach is er niet in geslaagd om een familiale sfeer binnen de selectie te creëren."

De uithaal van Lekjaa richting Halilhodzic is opmerkelijk, aangezien de bondsvoorzitter drie maanden geleden nog zijn vertrouwen uitsprak in de coach. Halilhodzic is momenteel nog altijd de bondscoach van Marokko en dus zou het kunnen dat hij Ziyech binnenkort weer in persoon zal ontmoeten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast