Sánchez stelt zich voor bij Ajax: In Mexico noemen ze me een strijder

Sánchez stelt zich voor bij Ajax: "In Mexico noemen ze me een strijder"

10-08-2022 23:18
187

Jorge Sánchez kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Ajax. De 24-jarige Mexicaan is duidelijk over wat hij toe kan voegen aan de selectie van trainer Alfred Schreuder: strijdlust.

"Het is altijd mijn droom geweest om in Europa te spelen", steekt Sánchez van wal in gesprek met Ajax TV. "Ik heb ooit een boek over Johan Cruijff gelezen. Voor mij is dat iets dat een stempel op mij heeft gedrukt, iets dat je niet verwacht. Je leest als kind zo'n boek en nu is het de werkelijkheid. Dit is echt een droom die uitkomt. Ik ben heel blij om nu bij Ajax te zijn, een grote club. Ik ben hier om mijn steentje bij te dragen en prijzen te winnen."

Sánchez is duidelijk over wat hij kan toevoegen aan de ploeg van trainer Alfred Schreuder. "Ik ben een voetballer met veel strijdlust, ik vecht voor iedere bal", stelt de 21-voudig international. "In Mexico noemen ze me een strijder en zo beschouw ik mezelf ook. Ik heb er zelfs een tattoo van laten zetten die ik mooi vind. Als ik word losgelaten op het veld, gooi ik zelfs mijn hoofd in een duel als dat nodig is. Ik houd ervan en probeer die mentaliteit op teamgenoten over te brengen."

Daarmee moet de vleugelverdediger voor de nodige 'grinta' zorgen na het vertrek van Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Hij wil samen met Edson Álvarez voorop gaan in de strijd bij Ajax. "Dat is wat Mexicanen altijd doen. Altijd het hoofd omhoog en borst vooruit. Als we achter staan, staan we zij aan zij en peppen we elkaar altijd op. Je moet je leven geven om je doelen te bereiken."

Overigens zijn Sánchez en Álvarez goede vrienden van elkaar. De twee braken samen door bij Club América. "Hij heeft altijd een heel belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Mede dankzij hem zit ik nu hier, want hij heeft me zowel binnen als buiten het veld laten groeien", stelt de rechtsback.