'PSV denkt aan opvallend tweetal in zoektocht naar vervanger Madueke'

11 augustus om 06:50
Laatste update: 11 augustus om 08:31

PSV wil zich in de komende weken nog versterken met een aanvaller na de blessure van Noni Madueke. Onder meer de namen van Donyell Malen en Joshua Zirkzee zijn gevallen in het Philips Stadion, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

De komst van de Nederlanders lijkt echter lastig te realiseren. Malen verruilde PSV een jaar geleden voor Borussia Dortmund voor dertig miljoen euro. Daar is hij momenteel basisspeler. Pas als de negentienvoudig international op de bank belandt bij de Bundesliga-topclub, zal PSV een poging kunnen wagen om hem - vermoedelijk op huurbasis - terug te halen, stelt het ED.

Ook Zirkzee staat nog op het lijstje van de Eindhovenaren. Hij was al in beeld voor de komst van Luuk de Jong en dient zich nu mogelijk opnieuw aan als optie. De 21-jarige spits mag vertrekken van Bayern München. Wel zit de Duitse kampioen hoog in de boom. Sky Sport meldde woensdag dat het eveneens geïnteresseerde VfB Stuttgart een vraagprijs van twintig miljoen euro kreeg te horen.

Bij PSV bestond de gedroomde voorhoede dit seizoen uit Cody Gakpo, De Jong en Madueke. Na het wegvallen van de Britse rechtsbuiten dienden Johan Bakayoko en Ismael Saibari zich aan als opties. Ook het Braziliaanse talent Sávio is een optie. De Nederlandse topclub lijkt echter niet alleen van de jongelingen afhankelijk te willen zijn.

De mogelijkheden van PSV op de transfermarkt worden mede bepaald door de Champions League. Als de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij zich ten koste van Rangers FC plaatst voor de groepsfase, dan levert dat al snel vijftien tot twintig miljoen euro meer op dan deelname aan de Europa League.