Feyenoord neemt afscheid van Hendrix: middenvelder tekent in Duitsland

Feyenoord neemt afscheid van Hendrix: middenvelder tekent in Duitsland

11-08-2022 09:06
109

Jorrit Hendrix zet zijn loopbaan voort bij Fortuna Düsseldorf. Het contract van de 27-jarige Nederlander bij Spartak Moskou is verscheurd. Dat maken de Duitse en Russische club donderdagochtend bekend.

Daardoor komt er ook een abrupt einde aan de periode van Hendrix bij Feyenoord. De middenvelder speelde op huurbasis in De Kuip. Het Algemeen Dagblad meldde eerder al dat Feyenoord open stond voor een breuk, omdat coach Arne Slot geen fan is. Fortuna Düsseldorf, dat komend seizoen uitkomt in de 2. Bundesliga, laat weten dat Hendrix een contract tot medio 2023 heeft getekend.

Hendrix verruilde PSV in januari 2021 voor Spartak Moskou, maar daar kwam hij nauwelijks aan bod. Afgelopen winter werd hij daarom verhuurd aan Feyenoord. Voor de Rotterdammers kwam hij veertien keer in actie, waarin hij goed was voor één doelpunt en één assist.

"Ik heb veel contact gehad met de directie van Fortuna Düsseldorf en was vanaf het begin zeer geïnteresseerd", reageert Hendrix op zijn nieuwe stap. "Met mijn 27 jaar ben ik op een mooie leeftijd voor een voetballer. Ik wil nu graag veel minuten maken voor een geweldige club. Bij Düsseldorf heb ik die kans."