Estse voetballegende Klavan was bijna Ajacied, tot Van Gaal 'veto uitsprak'

Estse voetballegende Klavan was bijna Ajacied, tot Van Gaal 'veto uitsprak'

11-08-2022 11:17 Laatste update: 12:08
54

Ragnar Klavan heeft een boekje opengedaan over zijn korte verleden bij Ajax. De Estse verdediger liep in het verleden stage bij de Amsterdammers. Danny Blind zag het wel zitten in hem, maar Louis van Gaal stak een stokje voor zijn komst.

In gesprek met het Waalse La Dernière Heure blikt de 36-jarige Klavan, inmiddels spelend voor Paide in zijn geboorteland, terug op zijn korte periode in Amsterdam. "Ik heb twee tests gedaan bij Ajax. Danny Blind was erg enthousiast. Hij vertelde me dat ik mijn Ajax-kleding kon houden en dat ik kon blijven."

Louis van Gaal, in het verleden werkzaam als technisch directeur bij Ajax, had andere plannen. "Van Gaal sprak zijn veto uit. Hij gaf de voorkeur aan jonge Nederlanders boven jonge buitenlanders. Dus ging ik naar Heracles Almelo, waar ik heel goed bevriend was met Jan Wuytens."

Later kwam Klavan, die tussen 2016 en 2018 uitkwam voor Liverpool, de huidig bondscoach van Oranje opnieuw tegen. "In januari 2009 werd ik op verzoek van Van Gaal uitgeleend aan AZ. Ik speelde alles en we wonnen de titel. Hij was het die van mij een centrale verdediger maakte."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s