'Het is een niet normale financiële dobber, Frenkie de Jong krijgt nog 85 miljoen'

'Het is een niet normale financiële dobber, Frenkie de Jong krijgt nog 85 miljoen'

11-08-2022 14:22
112

Hoe FC Barcelona omgaat met Frenkie de Jong verdient absoluut niet de schoonheidsprijs, maar de Catalanen zitten duidelijk met het enorme salaris van de Nederlander in de maag. Dat is de conclusie in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

"Barça heeft een maand geleden een dreigbrief gestuurd naar Frenkie, waarin stond dat het contract dat hij eind 2020 heeft ondertekend 'crimineel' is. Crimineel, je hoort het goed. Ze willen het contract dus ongeldig laten verklaren", stelt adjunct-hoofdredacteur Ruben Winkels van VP. "Ik heb dat met stijgende verbazing zitten lezen. Frenkie is de club tegemoet gekomen en Barça zegt nu dat het contract dat zij hebben aangeboden juridisch niet klopt."

De verbintenis stamt nog uit het tijdperk van voorzitter Josep Maria Bartomeu, die inmiddels is opgevolgd door Joan Laporta. "Maar ik heb nog nooit gehoord dat de ene president zegt dat alles wat de vorige president heeft gedaan ongeldig is", aldus Winkels.

"Dit is ook het Barça dat meer dan honderd miljoen uitgeeft aan nieuwe spelers, toch?", stelt een cynische hoofdredacteur Dennie van Laar. "Laporta doet er natuurlijk alles aan om onder dit contract uit te komen, omdat het een niet normale financiële dobber is. De Jong gaat echt flink omhoog en zou nog 85 miljoen tegoed hebben." De ex-Ajacied zou tot medio 2026 zelfs zo'n honderd miljoen euro kunnen verdienen.

De Jong gaf het best mogelijke antwoord op alle ophef met een schitterende actie in het oefenduel met Pumas UNAM. "Hij maakte een soort van boze indruk. Een boze Frenkie is dus nog beter dan een vrolijke Frenkie", aldus Winkels.