NEC blijft stunten en haalt Sandler voor drie jaar naar Nijmegen

NEC blijft stunten en haalt Sandler voor drie jaar naar Nijmegen

11-08-2022 16:46 Laatste update: 16:50
126

Philippe Sandler speelt dit seizoen definitief voor NEC. De 25-jarige centrale verdediger is transfervrij overgenomen en tekent voor drie jaar in Nijmegen.

"Ik ben blij om in Nijmegen te zijn", vertelt Sandler op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen periode is, in verband met blessures, voor mij lastig geweest. Het is nu tijd om vooruit te kijken. Het plan dat de club me schetste sprak me erg aan en ik denk dat daarin een mooie rol voor mij is weggelegd. De komende weken staan voor mij in het teken van honderd procent fit worden, zodat ik van waarde kan zijn voor de groep."

Sandler kan dus niet direct in actie komen voor zijn nieuwe club, aangezien hij nog kampt met een blessure. "De medische staf van NEC heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet", laat Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Nijmegenaren, weten. "De schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Sandler binnen afzienbare tijd weer speelklaar zijn. Voor NEC is het aantrekken van Sandler een geweldige acquisitie. Voor nu en voor de toekomst."

De rechtsbenige Sandler speelde tot 2018 in Nederland, daarna nam Manchester City hem voor 2,5 miljoen euro van PEC Zwolle. Na huurperiodes bij Anderlecht, Troyes en Feyenoord lieten de Engelsen Sandler deze zomer transfervrij gaan, waar NEC dus van kan profiteren.

No Poll