Slot heeft groot Feyenoord-nieuws: 'Aursnes is niet dicht bij een vertrek'

Slot heeft groot Feyenoord-nieuws: 'Aursnes is niet dicht bij een vertrek'

12-08-2022 14:37 Laatste update: 15:01
136

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Benfica over Fredrik Aursnes liggen stil. Dat bevestigt trainer Arne Slot. De Noorse controleur leek op weg naar Portugal, maar de transfer is op dit moment ver weg.

"De situatie is nu rustig", vertelt Slot op de persconferentie in De Kuip. De noodzaak om te verkopen is na een lucratieve transferzomer verdwenen voor Feyenoord, dat meer dan vijftien miljoen euro zou eisen. "Aursnes is niet dicht bij een vertrek. De clubs zijn momenteel niet in onderhandeling. Benfica is hier wel geweest, maar dat leidde niet tot een overeenkomst. Daarna is er niet meer onderhandeld."

De trainer van Feyenoord houdt wel een slag om de arm. "Niets is zo veranderlijk als de voetballerij, maar ik heb liever dat ze (andere clubs, red.) niet meer komen."

Slot zegt dat Feyenoord heeft geleerd van vorige week, toen Marcos Senesi op het laatste moment ontbrak tegen Vitesse. De Argentijnse verdediger was kort daarvoor op het vliegtuig gestapt om bij AFC Bournemouth te tekenen. "Als een club interesse in onze spelers heeft, dan kan dat alleen in het begin van de week tot iets leiden. Clubs mogen op maandag en dinsdag met ons bellen, maar niet meer op donderdag en vrijdag."