'Als je mij vraagt wanneer ik Ajax liefste tref, dan is dat in eerste speelrondes'

'Als je mij vraagt wanneer ik Ajax liefste tref, dan is dat in eerste speelrondes'

12-08-2022 16:26
85

Frank Wormuth weet dat FC Groningen zondag voor een loodzware opgave staat in Amsterdam. Tegelijkertijd denkt de Duitse trainer wel dat dit het beste moment is om landskampioen Ajax te treffen.

Groningen begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam. Het wordt een flinke uitdaging om tegen Ajax de eerste zege te boeken. "Iedereen weet dat Ajax één van de beste ploegen van de Eredivisie is en misschien ook wel in Europa", stelt Wormuth op de clubsite. "Maar als je mij vraagt; wanneer tref je Ajax het liefst, dan is dat in speelronde één."

Wormuth legt uit: "Want ook Ajax heeft een nieuwe ploeg met een nieuwe trainer en daar is in de beginfase van het seizoen ook afstemming nodig. Wij treffen ze nu in speelronde twee, dus mogen we het laten zien. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, maar dat dit tegen Ajax moeilijk is, is ook duidelijk."

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 14.30 uur. De Groningers moeten het opnieuw stellen zonder keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa.