Letsch grijpt in bij Vitesse: 'Moet direct iets veranderen, zo gaan we niet door'

Letsch grijpt in bij Vitesse: 'Moet direct iets veranderen, zo gaan we niet door'

12 augustus - 23:22 Laatste update: 23:24
164

Trainer Thomas Letsch verloor vrijdagavond opnieuw met Vitesse en de Arnhemmers lieten zich opnieuw eenvoudig in de luren leggen. Excelsior haalde drie keer de trekker over waardoor de club in twee duels al acht tegentreffers kreeg. Voor Letsch is de maat vol en de Duitser gaat direct ingrijpen. 

Vitesse staat vanwege het slechte doelsaldo laatste in de Eredivisie. De Duitse trainer hield zich niet in na afloop van de wedstrijd. "Wat ons twee jaar geleden zo sterk maakte, was dat we verdedigend stabiel waren", stelt Letsch tegenover De Gelderlander. "Als je op deze manier verdedigt, wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen. Het is zo makkelijk om tegen ons te scoren."

Het duurde slechts twintig minuten voordat Vitesse tegen een 2-0 achterstand aankeek: Reda Kharchouch zorgde voor beide treffers. Letsch hekelt vooral de slappe inzet en daadkracht van zijn ploeg. "De kern van voetbal is duels winnen. Duels winnen om zelf te kunnen scoren. Duels winnen om je eigen goal te verdedigen. In beide zijn we niet goed. Wat we als team lieten zien, was verschrikkelijk."

Letsch heeft na twee wedstrijden genoeg gezien en gaat het over een andere boeg gooien. "De spelers van Excelsior verdedigden met alles wat ze in zich hadden. Eén ding is duidelijk: zo kunnen we niet doorgaan. Er moet absoluut direct iets veranderen. Vanaf nu zullen we in elke trainingssessie die vechtersmentaliteit verwerken", besluit de oefenmeester. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie