Scheurtjes in stadion GelreDome zijn ongevaarlijk, dwangsom wordt ingetrokken

Scheurtjes in stadion GelreDome zijn ongevaarlijk, dwangsom wordt ingetrokken

13 augustus - 11:46 Laatste update: 12:02
59

De scheurtjes in de Zuid-Tribune van stadion Gelredome zijn onderzocht en als veilig bevonden. Stadioneigenaar Nedstede ontwijkt daarmee een dwangsom van een kwart miljoen euro. 

Dat weet De Gelderlander te melden. De Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) schrijft in een brief aan Nedstede dat de scheurtjes niet gevaarlijk zijn. Naast de haarscheuren in de tribune werd ook het dak als risico gezien. Bij hevige sneeuval zou dat kunnen bezwijken, aldus de omgevingsdienst. Het probleem met het dak moest vóór november worden opgelost, maar ook het dak lijkt in orde. 

De omgevingsdienst rekende namelijk niet op basis van de dakplaten die het GelreDome gebruikt. 'De beschrijving van deze profielen op de vergunningstekening was ons ontgaan', laat de ODRA weten. Wel wordt er nog nader onderzoek gedaan. Nedstede-topman Michael van de Kuit eist een excuses van de omgevingsdienst nadat in mei uit het niets een dwangsom op de deurmat verscheen. De topman spreekt van 'reputatieschade voor GelreDome'. In mei werd ook al ten onrechte een deel van de Zuid-Tribune afgezet vanwege mogelijke problemen met de aanhechting van tribunedelen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie