'Toen Feyenoord weer op de stoep stond, voelde ik dat dit het moment was'

'Toen Feyenoord weer op de stoep stond, voelde ik dat dit het moment was'

13 augustus - 12:58
25

Javairô Dilrosun wil hoge ogen gooien met Feyenoord. De aanvaller bekroonde zijn debuut in de Eredivisie met een prachtige goal en is van mening dat er meer dan genoeg te halen valt in de Nederlandse competitie. 

Dilrosun blikt terug op zijn debuut tegen Vitesse in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Het afgelopen seizoen speelde Dilrosun bij Bordeaux, maar daar kreeg de Nederlandse voetbalwereld weinig van mee. "De Ligue 1 heeft niet zo’n grote aantrekkingskracht op het Nederlandse voetbalpubliek. Als ik goed speelde of scoorde, dan hoorde ik iets van mijn familie of vrienden. Maar verder eigenlijk van niemand", erkent de linksbuiten. 

Frank Arnesen klopte de afgelopen zomer ook al aan bij Dilrosun, maar de speler vertrok naar Frankrijk. De tweede keer dat Feyenoord zich meldde, twijfelde de Nederlander niet. "Toen Feyenoord weer op de stoep stond, voelde ik dat dit het moment was. Ik wil laten zien dat ik nog steeds die goede speler ben die veel mensen in mij zagen. Dan is de Eredivisie een mooi podium en zeker met deze club, want we willen afjagen, aanvallen en doelpunten maken."

De periodes in Engeland (Manchester City, red.) en Frankrijk hebben de speler goed gedaan, stelt hij zelf. "Ik ben veel sterker geworden, heb geleerd dat het voetballen niet alleen bestaat uit het maken van een leuke passeeractie. En ik ben met kwetsbare punten aan de gang gegaan. In Bordeaux was ik bijvoorbeeld nooit geblesseerd", zegt Dilrosun. "En ja, dan is het lekker dat je meteen begint met een ruime overwinning en een doelpunt. Daar wordt over gesproken, hè", concludeert de Feyenoorder na zijn debuut. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie