Slecht nieuws voor Dest: ex-Ajacied buiten wedstrijdselectie Barcelona gelaten

Slecht nieuws voor Dest: ex-Ajacied buiten wedstrijdselectie Barcelona gelaten

13-08-2022 13:20
126

Sergiño Dest ontbreekt in de wedstrijdselectie van FC Barcelona voor de La Liga-opener tegen Rayo Vallecano. Volgens Spaanse media is de 21-jarige vleugelverdediger om sportieve redenen gepasseerd door trainer Xavi.

Voor Dest is - na een drukke transferzomer - weinig perspectief, hoewel hij de enige pure rechtsback is in de selectie van Barça. Sergi Roberto lijkt op die plek voorlopig de voorkeur te genieten. Met aanwinst Jules Koundé is een andere verdediger nog niet eens speelgerechtigd. Het is daarmee dringen geblazen in het keurkorps van Xavi.

Diario SPORT meldt dat de trainer niet helemaal overtuigd is van Dest. Hij heeft de clubleiding toestemming gegeven om de ex-Ajacied te verhuren of te verkopen. Mogelijk lonkt een snelle uitweg. De Catalanen zouden met Manchester United onderhandelen over een transfer ter waarde van zo'n twintig miljoen euro. De Amerikaanse international gaf eerder nog aan voor zijn kans te willen gaan.

In tegenstelling tot Dest zijn Memphis Depay en Frenkie de Jong wel van de partij tegen Rayo Vallecano. De kans dat de Oranje-internationals in de basis beginnen, is echter klein. Barcelona en Rayo Vallecano trappen om 21.00 uur af.