Overmars bezorgt Antwerp nieuw goudhaantje: 'Moest aan Antony van Ajax denken'

Overmars bezorgt Antwerp nieuw goudhaantje: 'Moest aan Antony van Ajax denken'

13 augustus - 14:28 Laatste update: 14:42
75

Marc Overmars lijkt Royal Antwerp FC aan een nieuw goudhaantje geholpen te hebben. Volgens hoofdscout Joachim Vercaigne speelde de Nederlandse technisch directeur een cruciale rol in de komst van Anthony Valencia.

De Ecuadoraan is pas negentien jaar, maar vierde tegen Lillestrom IK zijn eerste basisplek én doelpunt in het Europese voetbal. In België valt Valencia nu al lof ten deel, nadat hij deze zomer overkwam van Independiente voor 1,5 miljoen euro. Het Nieuwsblad besloot Vercaigne te vragen hoe de transfer tot stand kwam.

De scout van The Great Old zag Valencia al voor de komst van Overmars uitblinken. In februari tekende de rechtsbuiten voor twee doelpunten en twee assists in een duel om de Copa Libertadores O20. "De eerste keer dat ik Anthony aan het werk zag, moest ik onmiddellijk aan Antony, de Braziliaanse rechtsbuiten van Ajax, denken", vertelt Vercaigne. 

Toen de nieuwe Nederlandse directeur vervolgens op de Bosuil neerstreek, kwam alles in een stroomversnelling terecht. "Het toeval wil dat Overmars enkele weken later bij Antwerp aan de slag ging en hij het scoutingsdepartement vroeg of wij Anthony Valencia kenden", aldus Vercaigne. Het talent van de dribbelvaardige buitenspeler stond buiten kijf. "We waren volmondig overtuigd van zijn kwaliteiten."

Toch waren er twijfels of Antwerp hem zou kunnen overtuigen. "Daarin bleek de aanwezigheid van Overmars cruciaal", geeft Vercaigne toe. "Door zijn voetbalfilosofie - jongeren die het goed doen, moéten kansen krijgen - wisten we dat voor Valencia een toekomst bij Antwerp weggelegd was."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie