Tannane droomt van WK: 'Ontslag bondscoach totaal niet in mijn voordeel'

Tannane droomt van WK: 'Ontslag bondscoach totaal niet in mijn voordeel'

13 augustus - 15:13
27

Oussama Tannane maakte meteen indruk tijdens zijn debuut voor NEC. De 28-jarige spelmaker wil zich via de Nijmegenaren in de WK-selectie van Marokko spelen, vertelt hij in de Gelderlander

Hoewel FC Twente uiteindelijk met 0-1 won, won Tannane razendsnel de NEC-harten met zijn acties en passes. "Het was heel fijn dat ik op zo'n goede manier werd ontvangen door de supporters. Ik had een heel andere ontvangst kunnen krijgen", beseft de oud-speler van aartsrivaal Vitesse. Geloof me, dat wil je echt niet."

Tannane is blij met zijn goede start. "Het kwam voor mij zeker niet als een verrassing dat ik direct zo"n hoog niveau haalde. Ik weet wat ik kan. Het belangrijkste voor mij is altijd dat ik een hele voorbereiding kan meedraaien bij een club. Zodat ik ruim de tijd heb om mijn ploeggenoten te leren kennen. Ik wil weten hoe zij lopen en in welke ruimtes ik de ballen moet neerleggen. Dat werkte vorige week perfect. Het ontbrak ons alleen aan een stukje geluk bij het afmaken van de kansen."

Volgens Tannane is het 'heerlijk voetballen' in dit NEC. Hij hoopt dat het resulteert in een terugkeer in het Marokkaanse elftal. "Het WK is voor iedereen een droom. Dat de bondscoach is ontslagen, is alleen totaal niet in mijn voordeel", doelt hij op Vahid Halihodzic. "Hij vond me altijd te goed voor de Eredivisie en zei dat ik naar het buitenland moest gaan. Ik had een goede band met hem, hij is zeker geen slechte man."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie