De kassa rinkelt bij Roda JC: prachttransfer in zicht voor uitblinker Bouchouari

De kassa rinkelt bij Roda JC: prachttransfer in zicht voor uitblinker Bouchouari

13 augustus - 17:50 Laatste update: 18:20
28 Reacties

Tim van Duijn

Het Franse Saint-Étienne ligt op pole position om Benjamin Bouchouari over te nemen van Roda JC. De club hoopt de transfer volgende week af te ronden. Mocht het zover komen, dan houdt Roda er een fraai bedrag aan over.

Hoeveel de club uit Kerkrade precies ontvangt is niet duidelijk. Het zou gaan om ruim één miljoen euro, andere bronnen melden weer dat het iets lager ligt. Maar of het nou meer of minder dan een miljoen is: het blijft een uitstekende transfer voor Roda. Ook RC Lens zou nog op Bouchouari loeren, maar alles wijst erop dat Saint-Étienne de beste papieren heeft.

Bouchouari werd vrijdag al buiten de selectie gelaten voor het duel met Jong Ajax. Dat waren de eerste signalen dat een transfer wel eens snel zou kunnen gebeuren. Goed geïnformeerde bronnen melden aan deze site dat dat klopt, maar dat er tegelijkertijd nog geen sprake is van een afgeronde deal. Bouchouari wil de stap graag zetten en Roda gunt hem dat. Zijn opvolger komt vermoedelijk uit Rotterdam-Zuid en heet Lennard Hartjes.

Bouchouari wordt de twaalfde speler waar Roda deze zomer afscheid van neemt. Patrick Pflücke, Richard Jensen, Daryl Werker, Robert Klaasen, Tomer Altman, Jimmy Vijgen, Amir Absalem, Stefano Marzo, Pele van Anholt, Dehninio Muringen en Davy van den Berg gingen hem al voor.

Dylan Vente is wel nog altijd speler van Roda. Het Amerikaanse New York Red Bulls had belangstelling voor de spits, maar de transfermarkt is daar al negen dagen dicht en dus gaat dat niet meer gebeuren. En eerder deze zomer dacht Valerenga IF uit Noorwegen aan Vente, maar dat werd nooit serieus. De transfermarkt in Nederland is nog open tot 31 augustus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie