Ten Hag zichtbaar aangeslagen bij United: 'Ik had alle spelers kunnen wisselen'

Ten Hag zichtbaar aangeslagen bij United: 'Ik had alle spelers kunnen wisselen'

13 augustus - 21:22 Laatste update: 13 augustus - 21:22
152

Erik ten Hag was na de beschamende nederlaag van Manchester United bij Brentford zichtbaar aangeslagen. De Nederlandse manager gooit er een aantal stevige teksten uit, maar hoopt vooral dat hij en zijn ploeg deze klap te boven kunnen komen.

United kwam bij Brentford dramatisch voor de dag en dus staan The Red Devils na twee duels nog altijd op nul punten. "Het was erg slecht en armoedig", zegt Ten Hag bij beIN Sports. "Ik kan verschillende redenen geven om uit te leggen waarom het zo slecht gaat, maar dat klinkt dan als een excuus. Dat heb je niet in de top, daar moet je leveren. Dat hebben we nu niet gedaan. Het is duidelijk dat er dingen moeten veranderen. We moeten beter aan wedstrijden beginnen."

Bij Sky Sports draaide Ten Hag er ook niet omheen. "Het team moet verantwoordelijkheid nemen. Ik heb medelijden met de fans. Ik vroeg de spelers om met geloof te spelen en verantwoordelijkheid te nemen, dat hebben ze niet gedaan. De persoonlijke fouten hebben ons de das om gedaan. Na de rust wilde ik drie frisse spelers op het veld hebben, om te laten zien dat het nooit 4-0 mag staan. Ik had net zo goed alle spelers kunnen wisselen."

Ten Hag hoopt dat hij de boel weer op de rails kan krijgen bij Man United. "Alleen als we bij elkaar blijven, komen we er overheen. De manager is natuurlijk de hoofdverantwoordelijke en daar schuil ik niet voor. Ik moet de spelers geloof geven, maar ze moeten het zelf doen."

Tot slot benadrukt Ten Hag dat hij echt nog versterkingen nodig heeft, voordat de transfermarkt weer sluit. "Ja, we hebben nieuwe spelers en kwaliteitsspelers nodig. We zullen proberen om deze spelers te overtuigen, zodat ze zich bij ons aan gaan sluiten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie