De Telegraaf: Ajax en Torino bereiken akkoord over Schuurs, opvolger staat klaar

De Telegraaf: Ajax en Torino bereiken akkoord over Schuurs, opvolger staat klaar

13-08-2022 21:53 Laatste update: 14-08-2022 13:13
212

Perr Schuurs gaat Ajax verruilen voor Torino, meldt De Telegraaf zaterdagavond. De clubs hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de centrumverdediger. 

Op zondag moet het papierwerk in orde gemaakt worden. Daarmee is de transfer definitief bezegeld, klinkt het. In Turijn ligt een contract tot de zomer van 2026 klaar voor Schuurs. Torino betaalt Ajax 9,5 miljoen euro vast en 3,5 miljoen euro aan bonussen. Daarbij bedingt Ajax vijftien procent van de winst bij een volgende transfer.

Wedden

Meer odds

Ajax maakt flinke winst op Schuurs, die in 2018 voor maximaal drie miljoen euro overkwam van Fortuna Sittard. In Amsterdam moest Schuurs Jurriën Timber, Daley Blind en sinds kort Calvin Bassey voor zich dulden, waardoor hij weinig perspectief op speeltijd had. Alfred Schreuder wilde Schuurs niet laten gaan en zag in hem de ideale stand-in van Timber. 

De Telegraaf meldt dat de opvolger van Schuurs al 'in de startblokken staat'. De negentienjarige Ahmetcan Kaplan heeft naar verluidt een mondeling akkoord met Ajax over een contract van vijf seizoenen. De Turkse verdediger van Trabzonspor staat ook in de belangstelling van Arsenal en Paris Saint-Germain, maar zou in Ajax een ideale opstap naar de top zien. Het is naar verluidt wachten tot Ajax en Trabzonspor een akkoord over de transfersom hebben bereikt.