Catalaanse sportkranten maken buiging voor Frenkie de Jong, Xavi doet belofte

Catalaanse sportkranten maken buiging voor Frenkie de Jong, Xavi doet belofte

14 augustus - 07:33
147

FC Barcelona kon zaterdag geen potten breken bij de start van La Liga, maar Frenkie de Jong ontspringt de dans. De Catalaanse sportkranten zijn zeer te spreken over de invalbeurt van de Nederlander in het duel met Rayo Vallecano (0-0).

De Jong kwam een halfuur voor tijd in het veld en krijgt van Diario SPORT een 6. Daarmee behoorde hij tot de beste spelers van Barça: liefst twaalf spelers moeten het doen met een 5 en alleen Marc-André Ter Stegen (7) ontvangt een hoger cijfer. 'Hij gaf een impuls aan het spel van het team op het middenveld. Het spel werd dynamischer en meer verticaal. Ondanks alle geruchten over zijn toekomst verliest de Nederlander zijn concentratie niet, dat is een punt in zijn voordeel.'

Mundo Deportivo meent zelfs dat De Jong kracht put uit zijn moeilijke situatie in Camp Nou. 'Het is bevestigd: de beste Frenkie, is een boze Frenkie. Hij speelde in het laatste halfuur en zette zijn afkeer over de situatie om in een uitbarsting op het voetbalveld. Bij vlagen blies hij het zelfvertrouwen in de ploeg nieuw leven in, met balveroveringen en rushes die tot gevaar leidden.'

De 25-jarige ex-Ajacied kan nog altijd van grote waarde zijn voor Barcelona, zo luidt het oordeel. 'In slechts dertig minuten slaagde De Jong erin om de linies van de rivaal te doorbreken, een revolutie teweeg te brengen in het duel en - ondanks het feit dat het team niet goed speelde - bewees de Nederlander de woorden van Xavi dat hij 'een belangrijke speler' is. Frenkie geeft niet op en wil vechten', aldus MD.

De sportkrant haakte daarmee in op de reactie van Xavi na het teleurstellende gelijkspel. "Frenkie de Jong is geen wisselspeler. Ik weet niet wat er gaat gebeuren op de transfermarkt, maar als hij bij ons blijft, wordt hij belangrijk voor ons. Dat kan ik garanderen", liet de trainer weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie