'Loopvermogen, rennen, regen en kunstgras: dan heb je een kans tegen Ajax'

'Loopvermogen, rennen, regen en kunstgras: dan heb je een kans tegen Ajax'

14 augustus - 17:24
80

FC Groningen-trainer Frank Wormuth erkent zijn meerdere in Ajax. Zijn ploeg werd in de Johan Cruijff Arena met 6-1 afgedroogd, maar Wormuth kijkt er eigenlijk niet gek van op.

Ploegen van Wormuth doen het vaak goed tegen Ajax, maar zondag was dat duidelijk anders. Met name de backs van Groningen werden dronken gespeeld door aanvallers Steven Bergwijn en Antony, die het behoorlijk op hun heupen hadden.

"We begonnen zoals we niet wilden. Al hebben we de eerste tien minuten nog redelijk gespeeld", vertelt Wormuth bij ESPN. Na de 3-1 had hij het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. "De hoofden van de spelers gingen omlaag. In de rust zag ik grote teleurstelling. De verwachtingen van de spelers waren groter dan bij mij."

"Tegen Ajax heb je één kans. Groot loopvermogen hebben, heel veel rennen, regen en kunstgras: dan heb je een kans. Ja, kunstgras, met Heracles Almelo hebben we tegen Ajax punten gehaald. Hier thuis kunnen ze vrij voetballen. Wij moeten de punten tegen andere ploegen halen. Wij kunnen onszelf niet vergelijken met Ajax", zegt Wormuth.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie