'Zelfs Schmidt deed zijn best voor Ihattaren, hij had zelfs meer geduld dan wij'

'Zelfs Schmidt deed zijn best voor Ihattaren, hij had zelfs meer geduld dan wij'

15 augustus - 09:38
105

Toon Gerbrands heeft meer verteld over de situatie waarin Mohamed Ihattaren verkeerde bij PSV. De oud-directeur van de Eindhovenaren wist toen niks van banden tussen Ihattaren en jongens uit de criminele wereld. Ook stelt Gerbrands dat Roger Schmidt door het vuur is gegaan voor de linkspoot.

"Dat soort dingen waren bij ons nooit bekend", vertelt Gerbrands bij Studio Voetbal over de criminele banden van Ihattaren. "Bij ons deed hij het heel goed en werd hij heel snel gebracht. Toen kwam Mo in de positie dat hij niet veel meer speelde en kregen we heel veel problemen met hem, ook in relatie met zijn overleden vader. Mo heeft later gezegd dat we er alles aan gedaan hebben, dat durf ik ook te zeggen. Het is alleen niet gelukt."

"Zelfs Roger Schmidt deed zijn best", gaat Gerbrands verder. "Er werd heel vaak gezegd dat hij de schuld was van de situatie rond Mo, omdat Schmidt hem niet opstelde. Schmidt heeft eigenlijk misschien wel meer geduld gehad dan wij. Hij zei: Mo is jong, laten we het nog een keer proberen en kijken. Mensen mogen fouten maken. Maar goed, hij stelde Mo niet op en daar zat een groot deel van het conflict. Daar kon Mo moeilijk mee omgaan. Toen is hij via Mino Raiola naar Italië gegaan. Sindsdien heb ik hem niet meer gesproken."

Vervolgens maakt Gerbrands een bruggetje naar David Mendes da Silva, die gearresteerd is wegens meerdere ernstige strafbare feiten. "Ik sprak hem twee jaar geleden nog: als iemand het voorbeeld was van een fantastische prof, dan is hij het wel. Als ik dan zo'n bericht zie, dan vraag ik me af hoe dat mogelijk is. Ik vergis me daar dan echt tweehonderd procent in."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie