Eredivisie-flops: backs Groningen zoekgespeeld, Yilmaz en Go Ahead-kwartet

Eredivisie-flops: backs Groningen zoekgespeeld, Yilmaz en Go Ahead-kwartet

15 augustus - 11:40 Laatste update: 11:51
49

Speelronde twee van de Eredivisie zit erop en dat betekent dat het weer tijd is voor de wekelijkse flops van VoetbalPrimeur. Het zal je niet verbazen dat Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles en FC Groningen ruim vertegenwoordigd zijn.

Isak Määttä (FC Groningen): De linksback die door Antony dronken werd gespeeld. Oké, de tegengoals waren echt niet allemaal zijn schuld, maar het zag er niet lekker uit. Määttä had een loodzware middag tegen de Ajax-aanvaller en zal blij geweest zijn toen het erop zat.

Mats Deijl (Go Ahead Eagles): En niet alleen vanwege zijn rode kaart. Deijl speelde in de openingsfase zeer matig en gaf al vroeg in de wedstrijd bijna een goal weg. Daarna volgde de rode kaart waar niets tegenin te brengen was.

Mickaël Tirpan (Fortuna Sittard): Tirpan is nog altijd druk met het hervinden van zijn oude vorm. Ook tegen FC Twente hield het niet bepaald over. Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend was het zeer mager.

Burak Yilmaz (Fortuna Sittard): Durven we gewoon. Yilmaz werd na 45 minuten ingebracht door Sjors Ultee, maar bracht Fortuna niets. Juist in een wedstrijd die volledig op slot zit verwacht je van een speler met de status van Yilmaz veel meer. Én geen bedankje voor de meegereisde fans.

Dimitrios Siovas (Fortuna Sittard): We blijven in Sittard, want ook Siovas speelde een draak van een wedstrijd. Veel te traag en te slap in de duels, waardoor Twente voorin geen last had van de ervaren Griek.

Jay Idzes (Go Ahead Eagles): Idzes kwam achterin niet helemaal lekker uit de verf. Moest vaak het onderspit delven, maar daarbij zeggen we meteen dat hij eigenlijk geen verdediger is en op het middenveld hoort.

Neyrasho Kasanwirjo (FC Groningen): De andere back van Groningen die door het ijs zakte. Maakte tegenover Steven Bergwijn geen schijn van kan.

Benaissa Benamar (FC Volendam): Een onvoldoende voor de inzet. Bij de laatste twee tegengoals leek Benamar het wel prima te vinden en dat mag niet, ook niet als je weet dat je toch al verloren hebt.

Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen): Hield het tegen Ajax 45 minuten vol. Lundqvist kwam tekort en onder Groningen-fans zijn er twijfels of hij wel in de basis hoort te staan.

José Fontan (Go Ahead Eagles): Ook Fontan mag zich na Go Ahead Eagles – PSV achter de oren krabben. Liet zich achterin bij vlagen de kaas van het brood eten.

Finn Stokkers (Go Ahead Eagles): Eén van de minderen in de ploeg van René Hake. Verloor regelmatig de bal waardoor PSV gevaarlijk kon worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie