'Ik heb de programmamaker van de KNVB niet gebeld, maar het is een aardig rijtje'

'Ik heb de programmamaker van de KNVB niet gebeld, maar het is een aardig rijtje'

15 augustus - 18:29
28

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers erkent dat zijn ploeg een moeilijke Eredivisie-start heeft. De Deventer club ging al op bezoek bij AZ en ontving PSV in eigen huis in de eerste twee speelrondes.

Zowel van AZ (2-0) als PSV (2-5) werd verloren, waardoor Go Ahead onderaan staat. "Ik heb de programmamaker van de KNVB niet gebeld, nee", zegt Kuipers in gesprek met Voetbal International. "Maar het is wel een aardig rijtje ja. En dan krijgen we Ajax ook nog ergens in de eerste periode. Laten we zeggen: het is een goed begin. Kunnen we meteen wennen aan het hogere niveau."

Vorig jaar ging het in Deventer voor de wind. Kuipers predikt na de uitgaande transfers van onder meer Luuk Brouwers en Iñigo Córdoba en het vertrek van trainer Kees van Wonderen voor realisme. "We weten dat het heel goed is gegaan de afgelopen twee jaar, maar je weet dat bij Go Ahead Eagles jongens weg kunnen gaan. En ook de trainer." 

De aanvoerder denkt zelf ook een stap te kunnen maken. "Natuurlijk heb ik zelf ook wel het gevoel dat het kan. Maar dan moeten dingen wel op hun plek vallen. Het moet kunnen, iemand moet dat willen. Vooralsnog speelt dat niet", benadrukt hij. "Er hebben deze zomer wat dingetjes gespeeld maar niet echt heel concreet geworden. Wat ik ook wel waardeer is een plek waar je je fijn voelt. Voor nu is dat hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie