Berghuis op de bank bij Ajax: 'Bij Feyenoord had hij tweede ring al afgebroken'

Berghuis op de bank bij Ajax: 'Bij Feyenoord had hij tweede ring al afgebroken'

16 augustus - 11:15
276

Jan Boskamp vindt het onterecht dat Steven Berghuis het kind van de rekening is bij Ajax. Volgens de analist zou niet Dusan Tadic, maar de Oranje-international op tien moeten staan bij de Amsterdammers.

Boskamp vindt het wel een goede keuze om Brian Brobbey in de spits op te stellen. "Met Tadic in de punt had je geen aanspeelpunt", vertelt hij bij Vandaag Inside. "Brobbey was het beste voor de ploeg. Die vond ik zo goed spelen. Hij is altijd aanspeelbaar en liet anderen goed spelen. Dan ben je zo goed voor de ploeg. In de Eredivisie moet Ajax met een diepe spits spelen."

Trainer Alfred Schreuder koos er tegen Groningen voor om Tadic in de rug van Brobbey te laten spelen. Dat ging ten koste van Berghuis. "Onterecht", oordeelt Boskamp. "Hij (Berghuis, red.) speelde goed achter de spits. Ik zou Tadic ernaast zetten. Die speelde op links omdat hij daar de ruimte krijgt en in de spits speelde hij omdat hij dan uit de spits kan komen. In de competitie gaat het wel op tien, maar ik vind Berghuis daar beter."

Berghuis viel nog wel in zondag, waarin hij een goede indruk maakte. Of de international zich neerlegt bij een plek op de bank, durft Boskamp niet te zeggen. "Ik weet niet of Berghuis gaat muiten nu. Bij Feyenoord had hij dat wel gedaan. Als dat daar was gebeurd, was een gedeelte van de tweede ring al afgebroken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie