Van Bronckhorst kijkt uit naar onderlinge clash: 'Gakpo moet achter hem aan'

Van Bronckhorst kijkt uit naar onderlinge clash: 'Gakpo moet achter hem aan'

16 augustus - 11:32
59

Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar de clashes tussen James Tavernier en Cody Gakpo. De rechtsback van Rangers FC en de linksbuiten van PSV zullen elkaar dinsdagavond veelvuldig tegenkomen in de play-offs van de Champions League.

Waar Gakpo de sterspeler is van PSV, is Tavernier een sleutelspeler voor het Rangers van Van Bronckhorst. De Engelsman is niet alleen een wapen met standaardsituaties, hij komt ook veelvuldig op en was niet voor niets topscorer van de Schotse topclub in de Europa League vorig seizoen. "Ik denk dat Gakpo achter Tavernier aan moet rennen", lacht de Nederlandse manager in gesprek met RTL7.

"Gakpo heeft een belangrijke rol bij PSV aan de linkerkant en Tavernier is bij ons belangrijk. Het zal een mooi duel worden tussen die twee. Maar ik kijk ook uit naar de andere onderlinge duels op het veld", vervolgt Van Bronckhorst, die niet denkt dat de strijd tussen Gakpo en Tavernier beslissend zal zijn. "Ik denk dat beide teams daarvoor te veel kwaliteit en kracht hebben op andere posities. Het is een belangrijk duel, maar ik denk dat we beide ploegen tekort doen door te zeggen dat alleen dit duel beslissend zal zijn."

Ook Tavernier kijkt uit naar de krachtmeting met Gakpo. "Gakpo is één van de grootste talenten in Europa", stelt de vleugelverdediger. "Ik kijk uit naar de strijd met hem. Ik heb beelden van hem gezien. Hij is een belangrijke speler voor PSV. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat hij niet belangrijk gaat zijn tegen ons, maar PSV heeft meer goede spelers. Beslissend? Nee, wij zijn ook maar twee spelers in een wedstrijd met 22 spelers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie