Klopp kijkt met argusogen naar FC Barcelona: Ik begrijp het niet

Klopp kijkt met argusogen naar FC Barcelona: "Ik begrijp het niet"

16 augustus - 14:30
83

Liverpool-manager Jürgen Klopp kijkt met argusogen naar de financiële situatie van FC Barcelona. De club stond lang aan de rand van de afgrond, maar heeft na een paar noodgrepen gedaan te hebben ineens weer flink wat bestedingsruimte. Klopp vindt het maar raar.

Barcelona heeft aan meerdere hendels getrokken waardoor er weer wat mogelijk is in Catalonië. Kloppt snapt niet wat er allemaal in Spanje gebeurt. "Een van de redenen is dat ik geen financieel expert ben. De tweede: als je me vertelt dat ik geen geld heb, dan geef ik niets meer uit. Mijn creditcard is ook twee keer in stukken geknipt, gelukkig was dat een paar jaar geleden", dolt Klopp in gesprek met Kicker. "Ik kijk hier naar als een voetbalfan, ik begrijp het niet."

"Ik heb de club de afgelopen decennia als uitstekend ervaren en ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen. De enige club die ik ken die ooit het stadion en andere rechten van tevoren had verkocht, was Borussia Dortmund", zegt Klopp over zijn oude werkgever. "Aki Watzke moest op het laatste moment komen om de boel te redden. En ik weet niet of er een Aki Watzke in Barcelona is."

'Aki' Watzke is CEO Joachim Watzke. Dortmund was in 2005 bijna failliet, tot Watzke instapte en er weer een stabiele club van maakte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie