Bevestiging van Vitesse: Scherpen komt op huurbasis over van Brighton

Bevestiging van Vitesse: Scherpen komt op huurbasis over van Brighton

16 augustus - 16:01 Laatste update: 16:28
111

Vitesse heeft beet en neemt Kjell Scherpen het komende seizoen over van Brighton & Hove Albion FC. De 22-jarige doelman komt het komende seizoen op huurbasis in actie voor de Arnhemmers. 

Dat laten Vitesse en Brighton weten via de officiële kanalen. Scherpen vertrok in 2021 bij Ajax en werd vervolgens door Brighton aan het Belgische KV Oostende verhuurd. Scherpen keerde deze zomer terug bij de Engelse club, maar dat was dus van korte duur. Het contract van Scherpen loopt tot 2024 door bij Brighton, maar het komende seizoen staat de boomlange doelman in Arnhem tussen de palen. 

Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij dat Scherpen de selectie komt versterken. "Kjell is een keeper die er direct kan staan. Hij beschikt, ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd, over de nodige ervaring en heeft ook genoeg wedstrijd- en trainingsritme. Bovendien is Kjell zeer bekend met het Nederlandse voetbal, in het bijzonder met de Eredivisie", meent Schmedes. 

Scherpen is blij met zijn overstap en hoopt snel minuten te maken voor de Arnhemmers. "Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken. Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens", stelt de doelman. Vitesse kende geen goede start in de Eredivisie, erkent de voormalig Ajacied. "Maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen", besluit Scherpen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie