Bosz deelt complimenten uit aan Tagliafico bij Lyon: 'Hij is al vooruit gegaan'

Bosz deelt complimenten uit aan Tagliafico bij Lyon: 'Hij is al vooruit gegaan'

17 augustus - 12:59 Laatste update: 13:36
25

Peter Bosz is tevreden met de ontwikkeling van Nicolás Tagliafico bij Olympique Lyon. De trainer ziet dat de van Ajax overgekomen linksback steeds meer zijn weg weet te vinden in Frankrijk. Ook trekt Bosz een vergelijking tussen Ajax en Lyon.

Tagliafico maakte een maand geleden de overstap van Ajax naar Lyon. Bosz ziet progressie bij de Argentijn. "Op fysiek vlak is hij natuurlijk vooruit gegaan", zegt de Nederlandse trainer op de persconferentie. "Hij is al vooruitgegaan, hij kent zijn teamgenoten nu beter. We hebben zijn kwaliteiten gezien op training en we hebben zijn erg blij dat hij hier is."

Later op het persmoment komt de jeugdopleiding van Lyon ter sprake. Bosz ziet overeenkomsten tussen Ajax en zijn huidige club. "Het klopt dat de jeugdopleiding erg belangrijk is hier bij Lyon, net als bij Ajax. Toen ik hier kwam, vertelde de president me over het belang daarvan."

"Ik werk graag met jonge mensen. Ik wil ze de goede richting wijzen", gaat Bosz verder. "Ik denk dat de spelers uit de opleiding de fans beter begrijpen. Iedereen wil natuurlijk honderd procent geven, maar niet elke speler begrijpt fans op dezelfde manier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie