Jans ziet 'klein voordeel' voor Twente tegen Fiorentina: 'Vier tegen één'

Jans ziet 'klein voordeel' voor Twente tegen Fiorentina: 'Vier tegen één'

17 augustus - 21:13 Laatste update: 21:49
43

Ron Jans is niet van plan om zijn tactiek aan te passen voor het duel met Fiorentina. De oefenmeester van FC Twente gaat uit van de kracht van zijn ploeg en hoopt op een mooie wedstrijd in Florence. 

"Wij hebben al vier officiële wedstrijden gespeeld, Fiorentina pas één. Fysiek is dat een klein voordeel voor ons", zei Jans op de persconferentie in aanloop naar het Conference League-affiche, opgetekend door Voetbal International. De 63-jarige hoofdtrainer wil desondanks niets weten van een favorietenrol. "Voorin hebben ze een aantal geweldige spelers met veel individuele kwaliteiten. De vraag is alleen wel in hoeverre ze in deze fase van het seizoen al een team zijn."

Jans ziet enkele overeenkomsten tussen Twente en Fiorentina. "Allebei zijn het clubs die na een aantal mindere jaren de weg omhoog weer hebben gevonden. Beide ploegen willen hoog druk zetten en staan voor aanvallend voetbal, waarbij wij iets sneller vooruit spelen en Fiorentina meer de combinatie zoekt."

De Zwollenaar heeft vertrouwen in de kwaliteiten van zijn spelers. "Natuurlijk zal een Europese wedstrijd meer resultaatgericht zijn dan een competitiewedstrijd, maar wij gaan ons eigen spel spelen en passen ons niet aan", aldus Jans. "We houden achterin vaak de nul en ik zou niet ontevreden zijn met 0-0 als uitslag, maar voorin houden we wat minder vaak de nul. Ik hoop dat we dat morgen ook niet doen."

Twente speelt donderdagavond om 21.00 uur het heenduel in de play-offs van de Conference League in Florence. Zeven dagen later komt Fiorentina op bezoek in Enschede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie