Man van dertien miljard meldt zich bij United: 'Hij vindt het tijd voor een reset'

Man van dertien miljard meldt zich bij United: 'Hij vindt het tijd voor een reset'

18 augustus - 07:23 Laatste update: 07:34
89

Sir Jim Ratcliffe wil de droom van de Manchester United-aanhang laten uitkomen. De steenrijke zakenman is serieus geïnteresseerd om de club te kopen. Ratcliffe heeft plannen om de onder de supporters weinig geliefde Glazer-familie uit te kopen.

Vorige week meldde Michael Knighton zich om de club over te komen. De zakenman beschikte alleen niet over de financiële middelen en hoopte op steun van Ratcliffe. Ratcliffe, geboren op een steenworp afstand van Old Trafford, lijkt plannen te hebben om de club in zijn eentje te kopen. Een mogelijke overname moet geen struikelblok vormen. Het vermogen van Ratcliffe, die eveneens eigenaar van OGC Nice en chemiebedrijf INEOS is, wordt geschat op dertien miljard euro. 

Een woordvoerder van de Engelsman benadrukt tegenover The Times dat Ratcliffe een serieuze kandidaat is om United te kopen. "Als zoiets mogelijk is, hebben we zeker interesse om naar de lange termijn te kijken", zegt hij. "Het gaat niet om geld dat is uitgegeven of niet is uitgegeven, Jim kijkt naar wat er nu gedaan moet worden. Hij weet hoe belangrijk de club is voor de stad, hij vindt dat het tijd is voor een reset."

Ratcliffe kwam een aantal maanden geleden al groot in het nieuws, toen hij Chelsea wilde overnemen van de Rus Roman Abramovich. Uiteindelijk werden The Blues verkocht aan Todd Boehly. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie