Manchester United ontvangt spoedig overnamebod: 'Jullie tijd is voorbij'

Manchester United ontvangt spoedig overnamebod: 'Jullie tijd is voorbij'

10-08-2022 21:55
54

Manchester United kan spoedig een overnamebod verwachten. Zakenman Michael Knighton vindt dat de familie Glazer zijn biezen moet pakken en zal op 'zeer korte termijn' een voorstel doen, zo kondigt hij zelf aan.

Knighton stelt dat United 'in crisis verkeert' en kan het naar eigen zeggen niet langer aanzien. Hij wijst de Glazers aan als schuldige voor de huidige situatie op Old Trafford. The Mancunians doen al jaren niet meer mee om de Premier League-titel. 

"Het clubbestuur is onbekwaam, nutteloos en heeft weinig verstand van voetbal. Iedereen weet dat we nieuwe eigenaars nodig hebben en het is mijn doel om daarvoor te zorgen. Ik zet stappen, ben met mensen aan het praten, heb al wat beloftes gekregen en de financiën zijn op orde. We werken nu aan het aanleveren van de documentatie. Het is een hostile bid, wat simpelweg betekent dat de club officieel niet te koop staat", vertelt Knighton aan het YouTube-kanaal Man Utd The Religion.

Het is de vraag of de Glazers de club willen verkopen. "Ik wil de eigenaars een serieus, sterk en commercieel interessant aanbod doen met de boodschap: jullie tijd zit erop, na zeventien jaar teleurstellingen is het tijd om te gaan. Wereldwijd hebben de supporters genoeg van dit regime", aldus Knighton, die ziet dat ook de komst van manager Erik ten Hag nog geen vruchten afwerpt. "Om eerlijk te zijn hadden we ook tegen de nationale vrouwenploeg kunnen spelen zonder een resultaat te boeken", doelt hij op de 1-2 nederlaag tegen Brighton & Hove Albion.

Knighton stelt niet van plan te zijn om op de voorgrond te treden. "Ik wil gewoon dat Manchester United in handen is van de juiste mensen, met de juiste visie." Hij hoopt de handen ineen te slaan met Jim Ratcliffe, een bekende multimiljardair uit Manchester, van wie de fans al langer hopen dat hij instapt.