Ajax moet flink deel Schuurs-som afstaan aan Fortuna: 'Hier doe je het voor'

Ajax moet flink deel Schuurs-som afstaan aan Fortuna: 'Hier doe je het voor'

18 augustus - 08:47
105

Fortuna Sittard kan op korte termijn bijna twee miljoen euro ophalen bij Ajax. Op dat bedrag hebben de Limburgers recht, wanneer Perr Schuurs daadwerkelijk voor dertien miljoen euro de overstap maakt naar Torino.

Het bedrag van een kleine twee miljoen euro komt voort uit een doorverkooppercentage en een solidariteitsbijdrage, meldt De Limburger. Het regionale dagblad claimt dat Fortuna een doorverkooppercentage van vijftien procent bedong, toen Schuurs in 2018 naar Ajax verkaste. Het bedrag waar Fortuna recht op heeft, wordt berekend over de totale winst na doorverkoop, inclusief bonussen. Ajax betaalde vierenhalf jaar geleden twee miljoen euro voor de centrumverdediger.

Ivo Pfennings, algemeen directeur bij Fortuna, is blij met de aanstaande financiële injectie. "Hier doe je het voor", zegt hij. "We proberen spelers te halen die na één of twee jaar een nieuwe transfer kunnen maken waarbij wij recht hebben op een doorverkooppercentage. Als het dan ook nog een jongen uit de eigen jeugd betreft, is het helemaal super natuurlijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie