Schuurs gespot op Schiphol: 'Ajax-verdediger vertrekt definitief naar Italië'

Schuurs gespot op Schiphol: 'Ajax-verdediger vertrekt definitief naar Italië'

17 augustus - 10:00 Laatste update: 13:16
70

Perr Schuurs staat definitief voor een overstap van Ajax naar Torino. Volgens De Telegraaf is het papierwerk inmiddels in orde. De 22-jarige verdediger werd woensdagochtend al gespot op Schiphol.

Schuurs heeft toestemming gekregen om naar Turijn te vliegen om de medische keuring te ondergaan. Daarna ligt een contract tot de zomer van 2026 voor hem klaar bij de Serie A-club. Ajax en Torino bereikten zaterdag al een akkoord over een transfersom van naar verluidt 9,5 miljoen euro vast, 3,5 miljoen euro aan bonussen en een doorverkooppercentage. Het duurde echter nog enkele dagen voor alle afspraken op papier stonden.

Inmiddels lijkt niets een transfer van Schuurs meer in de weg te staan. De Limburger kwam in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard en vierde met de Amsterdammers drie landstitels en twee KNVB Bekers. Hij speelde 93 duels in de hoofdmacht van Ajax, waar hij door de concurrentie van spelers als Matthijs de Ligt en Jurriën Timber echter nooit een basisplaats veroverde. Bij Torino is hij de opvolger van de naar Juventus vertrokken Bremer.

Het vertrek van Schuurs opent bij Ajax de deur voor Ahmetcan Kaplan. De negentienjarige Turkse verdediger moet overkomen van Trabzonspor. Volgens De Telegraaf waren ook Paris Saint-Germain en Arsenal zeer geïnteresseerd, maar hij ziet Ajax als ideale springplank naar de Europese top.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie