Het Laatste Nieuws: terugkeer én recordtransfer van Zirkzee in de maak

Het Laatste Nieuws: terugkeer én recordtransfer van Zirkzee in de maak

18-08-2022 09:58 Laatste update: 09:59
19

De kans is groot dat Joshua Zirkzee ook volgend seizoen voor Anderlecht speelt. Het Laatste Nieuws meldt donderdagochtend dat de Belgen bereid zijn te voldoen aan de vraagprijs van Bayern München.

Zirkzee zoekt naar een nieuwe club, nu hij van Bayern te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken. De belangstelling uit Duitsland én Nederland is groot, maar het lijkt erop dat de twintigjarige spits terugkeert naar België. Anderlecht maakt volgens HLN een goede kans om Zirkzee weer in huis te halen. Vorig seizoen was hij op huurbasis in Brussel goed voor achttien goals en dertien assists.

Anderlecht leek aanvankelijk niet te kunnen voldoen aan de vraagprijs van Bayern München, dat minimaal tien miljoen euro zou eisen, maar het vertrek van Sergio Gómez naar Manchester City voor vijftien miljoen euro verandert de zaak. Zirkzee, die openstaat voor een terugkeer naar Anderlecht, kan de duurste Anderlecht-versterking ooit worden. Ook Club Brugge en PSV tonen interesse, maar echt concreet werd dat tot dusver niet.