Jans vol vertrouwen na kleine nederlaag in Florence: 'Nu de hel van Enschede'

Jans vol vertrouwen na kleine nederlaag in Florence: 'Nu de hel van Enschede'

18 augustus - 23:57
116

FC Twente-trainer Ron Jans kijkt met vertrouwen naar de return tegen Fiorentina in de play-offs van de Conference League. Hoewel in Florence met 2-1 werd verloren, bood het optreden van de Tukkers na rust perspectief.

"Er was een eerste helft en er was een tweede helft", concludeert Jans na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. "In de eerste helft kregen we een hele vroege goal tegen en werden we overlopen en afgebluft in de duels. We verloren de meeste ballen en het leek wel of het tempo te hoog lag. Maar je ziet, Europese ervaring: we durfden gewoon niet te voetballen. Met 2-0 kwamen we in de eerste helft nog aardig weg."

Na de pauze ging het echter lopen bij Twente. "In de tweede helft hebben we iets omgezet en hebben we de spelers aangespoord: durf, heb lef en neem initiatief. En zeker na de 2-1 denk ik dat de 2-2 eerder in de lucht hing dan de 3-1 voor Fiorentina. Ik hoop dat de eerste helft een hele goede les is geweest voor ons en de tweede helft moet ons veel vertrouwen geven om volgende week in de hel van Enschede Fiorentina te ontvangen, want we zijn er klaar voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie