Klopp beschermt Ten Hag na snoeiharde kritiek: Het was echt ongelooflijk

Klopp beschermt Ten Hag na snoeiharde kritiek: "Het was echt ongelooflijk"

19 augustus - 13:43 Laatste update: 13:50
58

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft deze week op het punt gestaan om in te bellen bij een radioprogramma over voetbal. De teksten van oud-international Gabby Agbonlahor over Manchester United gingen hem veel te ver.

Liverpool gaat maandagavond op bezoek bij Manchester United, dat met twee nederlagen dramatisch aan het seizoen is begonnen. De kritiek die Erik ten Hag en de zijnen ten beurt valt, gaat voor Klopp echter veel te ver. Agbonlahor beschreef United als 'een stelletje amateurs' en noemde spelers als Christian Eriksen, David de Gea en Lisandro Martínez 'niet goed genoeg'.

De kritiek van Agbonlahor was zo hard, dat Klopp de radiozender wilde bellen om te klagen over Agbonlahor. "Ik reed naar huis en luisterde toevallig naar talkSPORT, waar Gabby Agbonlahor aan het woord was. In mijn eerste jaar verloor hij met 6-0 van ons. Ik kon me hem niet herinneren als een mentality monster op het veld."

"Toen ik hoorde wat hij zei over Manchester United, heb ik op het punt gestaan om in te bellen", vertelt Klopp op een persconferentie. "Ik wilde hem vertellen dat hij zelf ook voetballer is geweest! Het was echt ongelooflijk. Als oud-speler zo over hun collega's praten, gaat het niet de goede kant op. Manchester United zal zich terugvechten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie