Keuken Kampioen Divisie: ADO en Kuyt dieper in de malaise

19-08-2022 21:58 Laatste update: 22:04
116

Dirk Kuyt beleeft een rampzalige start als trainer van ADO Den Haag. Ook tegen MVV Maastricht ging het vrijdagavond mis: de Limburgers waren op eigen veld met 3-1 te sterk. Willem II wist wel de eerste overwinning te boeken in de Keuken Kampioen Divisie.

MVV Maastricht - ADO Den Haag 3-1
ADO kende een valse start van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met nederlagen tegen Heracles Almelo en FC Den Bosch. Toch vertelde Kuyt dat hij denkt op de goede weg te zijn met zijn ploeg. Toch was de start in De Geusselt rampzalig. MVV sneed meteen door de ADO-defensie als een warm mes door de boter en binnen achttien seconden opende Koen Kostons de score: 1-0.

Na 23 minuten werd het nog erger voor ADO, toen Mart Remans er 2-0 van maakte. Thomas Verheydt bracht na ruim een halfuur de spanning terug met een kopbal, waarna de Hagenaars in de tweede helft op zoek gingen naar de gelijkmaker. MVV bleef met hangen en wurgen overeind, maar twintig minuten voor tijd gooide Dailon Livramento het duel in het slot.

Willem II - Telstar 2-1
Het gedegradeerde Willem II kende eveneens een moeizame start met slechts één punt uit de eerste twee duels. Matthias Verreth zette de Tilburgers op het goede spoor tegen Telstar door na een afgeslagen vrije trap verwoestend uit te halen: 1-0. De ploeg van Kevin Hofland speelde opnieuw niet groots en Glynor Plet trok de stand gelijk. Max Svensson zorgde uiteindelijk voor opluchting in Tilburg, al was Jorginho Soares in de allerlaatste seconde nog heel dicht bij de gelijkmaker. Hij kreeg veel ruimte na een hoekschop, maar schoot van dichtbij over.

FC Den Bosch - Roda JC 0-3
Dylan Vente was de grote man bij Roda JC tegen FC Den Bosch. De spits miste in de eerste helft nog een grote kans, maar dat maakte hij in het tweede bedrijf helemaal goed. Eerst benutte hij een strafschop, nadat hij zelf was gevloerd. En daarna maakte Vente ook zijn tweede en derde van de avond. De ex-Feyenoorder tekent daarmee voor de eerste hattrick in het nieuwe seizoen.