Dost treft veertien jaar na vertrek FC Emmen: 'Hij is er één van ons'

Dost treft veertien jaar na vertrek FC Emmen: 'Hij is er één van ons'

20-08-2022 11:02
26

Bas Dost verliet FC Emmen in 2008 en staat veertien jaar later tegenover zijn oude club. Joseph Oosting, nu trainer van RKC Waalwijk, was destijds actief bij de jeugdopleiding van de Emmenaren en zag de lange spits zich van dichtbij ontwikkelen. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Oosting terug op de tiener Bas Dost. "Dat zelfbewuste en eigengereide zat er al vroeg in bij Bas", zegt Oosting over de voormalig spits van onder meer VfL Wolfsburg en Sporting Portugal. "Bas wist heel goed wat hij wilde en wat hij nodig had om te presteren. Perfectionistisch als Bas is, móést het goed zijn voor hem. En dat was het in zijn jeugdjaren niet altijd", meent Oosting.

Wedden

Meer odds

Voormalig FC Emmen-directeur Henk Eising kijkt ernaar uit Dost weer op De Oude Meerdijk te zien. De voormalig bestuurder denkt niet dat het publiek de spits zal uitfluiten. "Als er al een licht fluitconcert aanzwelt, dan zal dat van korte duur zijn. Iedereen weet namelijk wat die jongen voor ons heeft betekend. En stiekem hopen we ook allemaal dat hij ooit nog eens terugkeert. De deur blijft altijd openstaan in Emmen, de stad die hij in heel zijn nuchtere wezen belichaamt. Bas is er een van ons", besluit Eising. Emmen en FC Utrecht trappen zaterdagavond om 21.00 uur af.