Sterling woest op City: 'Ik had verjaardagen van mijn kinderen opgeofferd'

20 augustus 2022 om 13:28
Laatste update: 20 augustus 2022 om 14:45

Raheem Sterling trok deze zomer vol woede de deur bij Manchester City achter zich dicht. De 27-jarige aanvaller maakte de overstap naar Chelsea, waar hij weer regelmatig aan spelen toe wil komen.

Sterling speelde sinds 2015 voor City, dat hem voor zestig miljoen euro overnam van Liverpool. Nu leverde de Engelse international bijna hetzelfde bedrag op, maar hij voelde zich niet meer gewaardeerd bij de regerend Premier League-kampioen. "Iedereen wil zich gewild voelen, in het voetbal is dat niet anders. Als je met je hart speelt, een paar verjaardagen van je kinderen opoffert en dan op een bepaalde manier behandeld wordt, dat is heel teleurstellend". zegt hij tegen Sky Sports.

Daar was Sterling zelfs woedend over. "Ik was ziedend, woest. Maar dat gevoel is nu weg, het ligt in het verleden. Ik wil mij nu concentreren op het heden en de kans om mijn talent weer te laten zien bij Chelsea. Het is jammer dat het zo eindigde, want ik heb daar een geweldige tijd gehad. Maar als je niet gelukkig bent door te voetballen, moet je naar andere opties kijken om je geluk terug te krijgen."

Sterling kijkt ernaar uit om weer belangrijk te zijn, aangezien hij in de succesformatie van Pep Guardiola lang niet altijd speelde. "City is een fantastische club, een club die veel prijzen wint en een club die veel heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Maar er komt een moment dat je aan jezelf moet denken."