Arsenal wint dankzij Odegaard-show, Dumfries en De Vrij zegevieren met Inter

Arsenal wint dankzij Odegaard-show, Dumfries en De Vrij zegevieren met Inter

20-08-2022 22:33
93

Arsenal heeft op bezoek bij AFC Bournemouth met ruime cijfers gewonnen. Marcos Senesi maakte een ongelukkig basisdebuut en werd in de rust al gewisseld. The Gunners liepen na rust uit naar een 0-3 zege.

AFC Bournemouth-Arsenal 0-3
Bournemouth kent een lastige start van de competitie. Hoewel de eerste wedstrijd gewonnen werd van Aston Villa (2-0), kreeg de club daarna direct Manchester City (4-0) en Arsenal. Ook laatsgenoemde club bleek een maat te groot. De openingsfase van het duel gaat de boeken in als 'de grote Martin Odegaard-show'. De Noor had na elf minuten al twee keer gescoord en daarmee de wedstrijd al zo goed als bepaald.

Wedden

Meer odds

De hele eerste helft kwam Bournemouth er geen moment aan te pas. Manager Scott Parker had in de rust genoeg gezien en voerde een dubbele wissel door. Senesi was, samen met middenvelder Ben Pearson, het slachtoffer. De wijzigingen zorgden niet voor het gewenste effect, aangezien William Saliba tien minuten na rust de derde Arsenal-treffer maakte.

Internazionale-Spezia Calcio 3-0
Met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis heeft Internazionale met 3-0 van Spezia Calcio gewonnen. Daardoor hebben I Nerazzurri na twee speelrondes nog de volle buit in de Serie A. Lautaro Martínez zorgde na ruim een halfuur voor de openingstreffer in het duel. Op aangeven van Romelu Lukaku schoof de Argentijn hard, maar beheerst binnen. 

Na rust verdubbelde Hakan Calhanoglu de marge. De Turk kreeg de bal plots voor zijn voeten en deed wat Martínez voor rust deed: beheerst binnen schieten. Tien minuten voor tijd tekende Joaquín Correa voor het slotakkoord. Aanstaande vrijdag staat de eerste topper voor de Milanezen op het programma, als de ploeg op bezoek gaat bij SS Lazio.