Real wervelt: wereldgoal Modric, Rüdiger imponeert, Hazard mist strafschop

20-08-2022 23:53
23

Real Madrid heeft zaterdagavond een overtuigende zege op Celta de Vigo geboekt. In Estadio Balaídos wervelde De Koninklijke, zonder de naar Manchester United vertrekkende Casemiro, na rust langs de opponent: 1-4.

Aurélien Tchouaméni nam in Vigo de rol van Casemiro in als controleur op het Madrileense middenveld. Voorin posteerde Carlo Ancelotti het superduo Vinícius Júnior en Karim Benzema. Laatstgenoemde nam binnen het kwartier de openingstreffer voor zijn rekening via de penaltystip. Niet veel later kreeg de thuisploeg, na een handsbal van Éder Militão, ook een strafschop. Iago Aspas pakte het cadeautje dankbaar uit.

Op dat moment moest het mooiste moment van de avond nog komen. Luka Modric scoorde vlak voor rust op schitterende wijze. De Kroaat, die volgende week 37 wordt, krulde van ver buiten de zestien de bal in de verre hoek. Met dat doelpunt was het verzet van Celta gebroken. In het tweede bedrijf breidde Real de score via Vinícius en Federico Valverde verder uit.

Invaller Antonio Rüdiger had er vlak voor tijd nog geen genoeg van en begon van achteruit aan een indrukwekkende sprint. Het leverde Real een tweede strafschop op. Benzema gaf de bal aan Eden Hazard, maar de Belg faalde van elf meter. Bij 1-4 bleef het. Na twee La Liga-duels heeft de ploeg van Ancelotti de volle buit.