Van Feyenoord-interesse naar FC Twente-bank: 'Doet iets met het vertrouwen'

Van Feyenoord-interesse naar FC Twente-bank: 'Doet iets met het vertrouwen'

21-08-2022 08:53
131

Mees Hilgers werd in de zomer nog in verband gebracht met Feyenoord, maar dit seizoen is hij niet langer zeker van een basisplaats bij FC Twente. Voor de 21-jarige verdediger was zijn sterke invalbeurt tegen Fiorentina dan ook een opsteker.

Trainer Ron Jans gaf in Florence de voorkeur aan het duo Robin Pröpper en Julio Pleguezuelo, net als eerder tegen NEC en Fortuna Sittard. "De trainer bepaalt, ik ben niet iemand die dan vervelend wordt. Ik ben de moeilijkste niet", reageert Hilgers in TC Tubantia. "Maar het rouleren doet wel iets met het vertrouwen. Ik ben een speler die ritme nodig heeft om in vorm te komen."

Wedden

Meer odds

Van teleurstelling is na afloop van het duel met Fiorentina in de play-offs van de Conference League geen sprake meer. Hilgers verving halverwege Pleguezuelo en in de tweede helft maakte de Enschedese defensie een veel betere indruk. "Ik had na die eerste helft zoiets van: als iemand mij gaat dollen, dan pak ik hem aan. Ik was er wel klaar mee."

Het talent had namelijk ook met verbazing naar de eerste helft gekeken. "We speelden alleen maar lange ballen naar die lantaarnpalen van Fiorentina achterin, en dan weet je dat die ballen weer net zo snel terugkomen. We liepen met de koppies naar beneden over het veld." Dat ging beter na de pauze. "We gingen voetballen en vanaf dat moment merkte je ook dat ze helemaal niet zo goed zijn. Ik vind ons beter. Ik ben er ook van overtuigd dat wij het met onze kwaliteiten in een volle Grolsch Veste gaan redden."